... nezabudnite!!! Kliknutím na niektorú z reklám alebo použitím vyhľadávača na tejto stránke podporíte moju snahu a finančne mi pomôžete.

Sunday, October 16, 2011

V skratke - deň siedmy až deň štrnásty

... deň siedmy
Yellowstoneský park sa nekonal. Nasnežilo. Museli sme sa otočiť pred jeho bránami. Cestou odtiaľ nás potešil bizón pasúci sa pri ceste. Ešte viac nás potešil ten, pomletý v burgri, o pár míľ ďalej v pravom Cowboyskom podniku. Zvyšok dňa sme cestovali po ľudoprázdnom Wyomigu. Večer začalo snežiť.
... deň ôsmy
Snežiť prestalo až pred Salt Lake City, Utah. Mesto - nič moc. Soľná púšť za mestom - paráda. Planina bola práve pokrytá tenkou vrstvou vody a vytvorila obrovské prírodné zrkadlo. Večer sme docestovali do Rena v Nevade.
... deň deviaty
Do San Fransica sme to zobrali "skratkou" cez Sierra Nevadu. Cesta v štýle rally nám zabrala takmer celý deň. Počasie bolo nádherné. Káva v Sacramente a do Frisca sme dorazili so západom slnka. Uchvátil hneď prvý most - Bay brige. Päť prúdov idúcich jedným smerom, päť v opačnom smere pod nimi.
... deň desiaty
Pokazilo sa počasie. Celý deň sme jazdili po šialene strmých uliciach San Francisca. V China towne sme si dali obed s niekoľkými chodmi. Netuším čo to bolo.V prístave sme vyskúšali najlepšiu kávu v Spojených štátoch a v Hippie štvrti Ashburn skvelú vegánsku večeru. Spali sme u čudáka Davida, ktorý nás najskôr vystrašil svojou asi 20 kilovou mačkou a hneď potom, najhoršími reality show v US.
... deň jedenásty
Celý deň sme sa držali na krkolomnej Pacific Ocean Higway. Ráno nás prekvapila hustá pobrežná hmla - otvorený oceán sa ukázal až poobede. Večer sme zobrali stopára. Lee - má 30, už štyri roky cestuje - hľadá domov a sám seba. Večer nás čakala malá párty u Daniela v Santa Marii.
... deň dvanásty
Po pobreží sme pokračovali do LA. V španielsky vyzerajúcej Santa Barbare sme si pozreli starý kláštor. Podvečer sme dorazili na Venice beach. Pláž kde sa natáčal Baywatch. Uchvátil západ slnka a doktori, čo predpisujú marihuanu. Los Angales sklamalo. Je ako celý Hollywood - nafúknuté. O to viac potešil nocľah na pláži.
... deň trinásty
Z Los Angeles sme vydali za obrými sekvojami. Obedovali sme najlepšie a najväčšie burito na križovatke ciest uprostred ničoho. Sekvoje vyrážali dych. Cítil som sa ako červík. Nocovali sme v Mojave v kalifornskej púšti.
... deň štrnásty
Prešli sme naprieč Údolím smrti a prežili to. Teplota vystupovala nad 40 stupňov a piesok pálil. Večer sme dorazili do Las Vegas. Prehrali sme pár dolárov, vypili pár drinkov, ktoré sú v kasíne "zadarmo".

K ďalším fotkám sa dostanete cez odkaz na bočnom paneli.

No comments: