... nezabudnite!!! Kliknutím na niektorú z reklám alebo použitím vyhľadávača na tejto stránke podporíte moju snahu a finančne mi pomôžete.

Monday, October 3, 2011

Dobrodžstvo sa začína - deň prvý, deň druhý

... Tak je to tu. Vedrá s vodou, metly, utierky na riad a zástery sme zavesili na klinec a nasadli do luxusného Volva. Začina sa tá zábavnejšia časť predĺžených prázdnin a my sme vyrazili na cestu. Za chladného a upršaného rána sme sa vydali z Nyacku smerom na severozápad naprieč štátom New York. Nebudem podrobne opisovať cestu. Celý deň pršalo. Krajina pripomínala Slovensko a cesta plynula celkom rýchlo. 
Medzičasom sa vyjasnilo a okolo šiestej večer sme konečne dorazili k Niagarom. Napriek tomu, že nám víza, ktoré nám dovoľovali ísť do Kanady vypršali deň predtým, rozhodli sme sa to riskunúť a prekročiť hranicu. Podarilo sa. Vodopády vidieť aj z Americkej strany, ale to je len slabý odvar toho, čo videť z druhého brehu rieky Niagara. Úchvatný pohľad, milióny kubíkov vody padajúcich do hĺbky. Hluk, hmla a tisíce turistov. Nádherný zážitok. Ešte pri vodopádoch nám prišla sms. Johnatan. Spoznali sme ho cez coachsurfing. Píše, že u ňho môžme prespať a že má večer nejaký program. Ak by nebol doma, kľúče nájdeme v schárnke. Prvá z ľava. Zastihli sme ho ešte doma. Ponáhľal sa na svoj koncert, na ktorý nás pozval. A tak sme šli. Hrali v skutočnom motorkárskom pube pre skutočných amerických bikerov. Dlhé vlasy, tetovania, fúzy a kožené bundy. Kapele to ladilo, odišli sme pred dvanástou, pretože na druhý deň nás čakala dlhá cesta. 
Nedeľa ráno. Zobúdzame sa, prehodíme pár slov s Jonom, poďakujme a vyrážame na cestu. Smerujeme na západ, dnes sa musíme ocitnúť v piatich štátoch. Opúšťame New York, v Pennsylvánii míňame vinohrady. Krajina sa pomaly mení na rovinu. Po pobreží Eirovho jazera, ktorého rozbúrené vlny v jednom mieste špliechajú až na dialnicu, prechádzame do Ohia. Za Clevlendom opúšťame pobrežie a smerujeme viac do vnútrozemia. Čakajú nás roztratené farmy. Kukurica, kukurica a kukurica. Rovnako aj celá Indiana. Prichádza zlatý klinec večera. Chicago, štát Illinois. Tretie najväščie mesto USA. Je už tma a dialnica má odrazu päť pruhov. Ozajstná dopravná tepna, s  prúdom krve červených obrysových svetiel. ...

Ďalšie pokračovanie neskôr. Fotky a mapu nájdete medzi linkamy na bočnom paneli. 

1 comment:

Anonymous said...

olla amigos,

ach, si viem predstavit, ako clivo Vam prislo pri pohlade na ten smerovnik na karte.... :) no co uz, kedze ste sa netrafili do second nejmu, karta chodila po celej dedine, takze kazdy jeden uz vie, co som zac. a ako dlho som to tajil ???
najfiky : nevadi, uz mam dalsie 4, velmo sa na teba tesia..ale ak by si predsa len na nieco natrafil, vzdy sa zide nejaky, co nebudem potrebovat..

takze vamos pendechos tou amerikou nech mame najeke zazitky...
stastny navrat domov zo srdca - uprimne :) praje JH krepaaniii